Testament

Notariskantoor Ellemers “Meesterlijk in persoonlijk advies”

Regel het nu voor later.

In een testament legt u vast wat er met uw huis, geld, overige bezittingen en schulden moet gebeuren nadat u overlijd. Wanneer er geen testament is of als de in het testament aangewezen erfgenamen en hun kinderen overleden, dan bepaalt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Door middel van een testament maakt u uw eigen keuzes. Het is belangrijk om deze goed aan te laten sluiten op uw persoonlijke (gezins)situatie voor nu en in toekomst.

Testament

Een testament is een notariële akte waarin aangegeven staat wie uw erfgenamen zijn en wie wat krijgt nadat u bent overleden. In een testament opnemen hoe de voogdij over uw kinderen geregeld moet worden en vastleggen wat er in toekomstige situaties moet gebeuren. Bijvoorbeeld als uw kinderen zelf kinderen krijgen of als uw partner gaat hertrouwen nadat u bent overleden. Wettelijke erfgenamen onterven behoort tevens tot de mogelijkheden. Er wordt ook een executeur benoemt in het testament. Hij of zij is verantwoordelijk voor het afhandelen van uw nalatenschap. Wensen omtrent een uitvaart kunnen eveneens in een deze notariële akte worden vastgelegd.

Naar Notariskantoor Ellemers in Sneek

Notaris Femmy Smink en zijn deskundige team van juridisch medewerkers hebben ruime ervaring op het gebied van dit soort familierechtelijke zaken. De deuren van ons kantoor in Sneek staan dan ook voor u open zodat wij u hierbij kunnen adviseren.

Wilsbekwaam

Een vereiste voor het maken van een testament is dat u wilsbekwaam bent. U moet in staat zijn de gevolgen van uw testament te begrijpen. Als de notaris twijfelt of u wilsbekwaam bent, is het niet mogelijk om zomaar een testament op te stellen. Als u bijvoorbeeld een geestelijke stoornis of dementie hebt, bent u wilsonbekwaam.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen 2024
0% Compleet
1 of 4
Maak een keuze:

Liever telefonisch contact?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur.

Schuiven naar boven
Call Now Button