Onderneming (BV/ NV/ VOF/ Maatschap)

Notariskantoor Ellemers “Meesterlijk in persoonlijk advies”

Het oprichten van een onderneming gaat niet zonder notaris.

Als ondernemer is het belangrijk om te bekijken welke bedrijfsvorm het meest geschikt is voor uw onderneming. Als u een eigen onderneming begint, moet u nadenken over welke rechtsvorm het beste bij uw situatie en wensen past. En als u al jaren ondernemer bent, kan het goed zijn om na te gaan of de bedrijfsvorm die u heeft gekozen nog wel de juiste? Misschien is uw bedrijf gegroeid of denkt u aan een overdracht van uw onderneming.

Rechtsvorm

Wanneer u een bedrijf start, kunt u kiezen uit verschillende rechtsvormen. Welke vorm het beste bij ju past, hangt af van uw situatie. We maken onderscheid tussen de rechtsvorm mét en zonder rechtspersoonlijkheid.

Rechtspersoonlijkheid

Bij een onderneming met rechtspersoonlijkheid is de rechtspersoon aansprakelijk voor de schulden die uit het ondernemen voortvloeien, en niet uzelf. Kiest u voor een onderneming zonder rechtspersoonlijkheid bent u privé aansprakelijk voor ondernemingsschulden. Zakelijke schuldeisers kunnen zich zowel op uw ondernemingsvermogen als op uw privévermogen verhalen.

Naar Notariskantoor Ellemers in Sneek

Notaris Femmy Smink weet precies de voor- en nadelen van iedere rechtsvormen en zoekt samen met u naar de meest geschikte vorm. En heeft u een ondernemingsvorm gekozen, dan zorgt zij voor de oprichting en de begeleiding.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen 2024
0% Compleet
1 of 4
Maak een keuze:

Liever telefonisch contact?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur.

Schuiven naar boven
Call Now Button