Schenken

Notariskantoor Ellemers “Meesterlijk in persoonlijk advies”

Schenken aan uw (klein)kinderen.

Bezit u vermogen in geld of goederen dan kunt u een schenking aan uw kinderen doen. U kunt vele zaken schenken: kunst, antiek, uw eigen woning, maar u kunt bijvoorbeeld ook een bedrag op een vordering wegens geleend geld aan uw kind kwijtschelden.

Schenkingsprogramma

Een schenking wordt vaak gedaan om de nalatenschap te verlagen, waardoor uw erfgenamen minder erfbelasting betalen. Zo kunnen wij voor u een speciaal schenkingsprogramma opstellen waarmee u uw vermogen in fasen kunt overdragen.

Er zijn vele mogelijkheden om de omvang van uw nalatenschap te beperken door schenkingen. Een voorbeeld hiervan is de schenking op papier. In dit geval doet u een schenking aan uw kinderen, waarna zij het bedrag van de schenking aan u terug lenen. U betaalt hierover vervolgens rente aan uw kinderen. Op deze wijze ontvangen uw kinderen belastingvrije rente.

Ook kunt u voorwaarden vastleggen waaronder u de schenking doet. Denk bijvoorbeeld aan een uitsluitingsclausule. Mocht uw kind ooit gaan scheiden, dan kunt u ervoor zorgen dat uw schenkingen alleen uw kind toekomen en niet de partner.

Als u graag wilt schenken, maar de contanten niet voorhanden heeft omdat uw geld “vastzit” in uw bedrijf, woning of een prachtige schilderijencollectie, zijn wij er om u te helpen.

Naar Notariskantoor Ellemers in Sneek

Notaris Femmy Smink en haar deskundige team zijn u graag behulpzaam bij het kiezen van de juiste vorm of het opstellen van een schenkingsprogramma. Wij heten u graag van harte welkom bij Notariskantoor Ellemers in Sneek.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen 2024
0% Compleet
1 of 4
Maak een keuze:

Liever telefonisch contact?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur.

Schuiven naar boven
Call Now Button