Levenstestament

Notariskantoor Ellemers “Meesterlijk in persoonlijk advies”

Houd de regie in eigen handen.

U wordt een dagje ouder en gaat lichamelijk of geestelijk achteruit. Of u staat bijvoorbeeld voor een ingrijpende operatie. Dan is het goed om eens na te denk over wie uw belangen behartigt als u hier zelf niet meer toe in staat bent. In een levenstestament legt u vast wie uw financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen als dit moment is gekomen. Zo houdt u zelf de regie en worden zaken ten alle tijden volgens uw wensen geregeld.

Notariële volmacht

Een levenstestament bestaat vaak uit twee volmachten: één voor de financiële belangen en één voor de medische en persoonlijke zaken. Alle zaken die je geregeld wilt hebben, legt u vast in een akte: het levenstestament. U kunt er ook voor kiezen om alleen voor uw financiële zaken een volmacht op te stellen. De mogelijkheden en werkwijze van de notariële volmacht en het levenstestament zijn hetzelfde. De informatie over het levenstestament geldt dus ook voor de notariële volmacht.

Vertrouwenspersoon

Het voordeel van een levenstestament dat bij de notaris is vastgelegd, is dat banken de genoemde vertrouwenspersoon erkennen en dat die vertrouwenspersoon de benodigde machtigingen verkrijgt om uw zaken te kunnen waarnemen.

Het levenstestament geldt tijdens uw leven en gaat dus niet over wat er met uw bezittingen moet gebeuren na uw overlijden. Dat wordt vastgelegd in een testament.

Naar Notariskantoor Ellemers in Sneek

Het is mogelijk zelf een levenstestament of een volmacht opstellen. Dat wordt een onderhandse akte genoemd. Omdat u hierbij het risico loopt dat deze niet wordt erkent door de bank en uw vertrouwenspersoon uw zaken niet kan waarnemen, is het verstandig om het levenstestament of de volmacht op te stellen door notaris Femmy Smink. Zij controleert of u wilsbekwaam bent op het moment van vastleggen en ondertekenen van de notariële akte. Zo kan hierover achteraf geen discussie ontstaan.

Uw akte wordt op ons kantoor bewaard en u ontvangt één of meerdere afschriften. U bepaalt wie er en afschrift ontvangt. Bijvoorbeeld uw vertrouwenspersoon, de bank (het financiële deel) en uw huisarts of behandelend arts (het medische deel). Op deze manier weten ook anderen van uw wensen af.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen 2023
0% Compleet
1 of 4
Maak een keuze:

Liever telefonisch contact?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur.

Schuiven naar boven
Call Now Button