Go to Top

Erfpacht

Als u een huis, een bedrijf of een stuk grond wilt kopen kunt u te maken krijgen met erfpacht. In dat geval is de grond onder het huis, het bedrijf of de tuin eigendom van een ander. Als erfpachter heeft u dan het recht om de grond gedurende een bepaalde periode van een ander te gebruiken. Gedurende de duur van het recht van erfpacht heeft u min of meer dezelfde rechten als een eigenaar. Een belangrijk verschil is dat u niets mag doen wat de waarde van de grond kan doen verminderen.

In de meeste gevallen heeft u te maken met een gemeente die voor het gebruik van de grond een jaarlijks terugkerend bedrag vraagt, de zogenaamde erfpachtcanon. Het is van groot belang rekening te houden met deze kosten, wanneer u uw totale woonlasten gaat bepalen. In sommige gevallen is het mogelijk de jaarlijks verschuldigde erfpachtcanon voor een langere periode af te kopen.

Voor u is het belangrijk te weten met wat voor contract of met welke voorwaarden u te maken krijgt. Wij voorzien u graag van een deskundig advies.

Wilt u meer weten? Vraag hieronder meer informatie of maak een afspraak met ons.

Meer informatie Maak een afspraak
Belangrijke informatie m.b.t. het CoronavirusBekijk onze maatregelen en openingstijden