Go to Top

Nieuwe locatie Notariskantoor Ellemers

Notaris Femmy Ellemers

Voor notaris Femmy Smink (46) is een droom in vervulling gegaan: een werkplek met prachtig zicht op de Waterpoort in Sneek. Op maandag 23 november opende haar Notariskantoor Ellemers de deuren van een nieuw onderkomen aan de Oude Koemarkt. De warme inrichting maakt het kantoor laagdrempelig. “Een bezoek aan de notaris wordt soms best spannend gevonden.”

Het interieur van het karakteristieke hoekpand met grote ramen laat zich het beste omschrijven als ‘modern-klassiek’. Neem de Chesterfield en een fraaie mahoniehouten kast. Bij de receptie hangt een foto van het nieuwe onderkomen maar dan 100 jaar geleden. “We hebben meer ruimte dan op onze vorige locatie in Sneek, aan het Martiniplein”, zegt Smink. “En laat interieurstyling nu een grote hobby zijn. Ik ben continu thuis aan het veranderen en knap graag oude kastjes van Marktplaats op.”

Terug in Sneek

Smink, geboren in Joure, keerde in 2003 terug naar Friesland. In 1994 ging ze als kandidaat-notaris aan de slag bij een gerenommeerd kantoor in Utrecht. “Weinig dynamisch en zeer stoffig. Ik begon serieus te twijfelen of het vak wel wat voor mij was. Korte tijd later kwam ik bij een jong en zeer dynamisch kantoor: Rotterdam-Hillegersberg. Compleet het tegenovergestelde. Hier ben ik helemaal enthousiast geworden.” Friesland bleef ondertussen trekken. “Ik vond Sneek een betere omgeving voor mijn kinderen om op te groeien. Het is daarnaast een stad die bruist en prettig is voor een watersportliefhebber als ik.”

Allround

Notariskantoor Ellemers is een full-service notariskantoor met vijf medewerkers. Op persoonlijk en zakelijk vlak behandelen ze alle aspecten. Van voogdijaktes, testamenten en certificering van aandelen tot scheepvaart en ondernemerscoaching. Ook zijn er een aantal ‘specialiteiten’, waaronder echtscheidingen (“bijna één op de twee huwelijken houdt geen stand”) en estate planning, ofwel het juridische en fiscale begeleiding van het vermogen.

 

Emoties
Vanaf het begin onderscheidt Notariskantoor Ellemers zich met een persoonlijke werkwijze. Klanten hebben vaste contactpersonen die makkelijk te benaderen zijn. Bewustwording vindt Smink ook erg belangrijk. “Daarom blijft aan de Oude Koemarkt ons gratis inloopspreekuur op donderdagmiddag bestaan. Dit is geheel vrijblijvend. Ik wil dat mensen zich beseffen wat er gebeurt als een aantal zaken niet goed zijn geregeld. Op dinsdagmiddag is er ook een echtscheidingsspreekuur.”

Gevoelens
Dat er alleen vrouwen op haar kantoor werken, vindt Smink “niet onprettig”. “Er komen op een notariskantoor regelmatig onderwerpen voorbij met een behoorlijk persoonlijke impact. Ook iets zakelijks als een bedrijfsoverdracht gaat gepaard met de nodige emoties. Mijn ervaring is dat vrouwen net wat makkelijker met gevoelens omgaan en deze bespreekbaar kunnen maken.” Lachend: “Maar dat er bij ons nog geen mannen werken, is vooral toeval hoor!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *